رد لایحه اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاههای اجرایی به ورزش از سوی مجلس
متون ویژه
تاریخ ثبت خبر: 1389/08/17
موضوع واگذاری باشگاههای دولتی به بخش خصوصی باید به مرور زمان انجام شود
دکتر خدابخش: نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید تامل بیشتری می کردند
مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان گفت: اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاههای اجرایی به ورزش در برنامه پنج ساله چهارم در سال 89 طی یک ماده واحده تکلیف شد اما متاسفانه در برنامه پنج ساله پنجم از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی رد شد.
به گزارش پایگاه خبری ورزش اصفهان، دکتر خدابخش با بیان این که تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر حذف اختصاص یک درصد از اعتبارات دستگاه های اجرایی به ورزش در برنامه پنج ساله پنجم، نیاز به اصلاحیه دارد، تصریح کرد: نمایندگان محترم باید تامل بیشتری می کردند. متولی ورزش استان تاکید کرد: شاید یکی از انگیزه های نمایندگان مجلس شورای اسلامی این بود تا دولت به صورت مستقیم این اقدام را انجام دهد.
دستگاه های اجرایی پیش از این برای اختصاص اعتبار یک درصد از بودجه خود به ورزش، تامل می کردند، اظهارداشت:
دکتر خدابخش اظهار داشت: مجلس دولت را مکلف کرده است تا نیازهای ورزش را در بودجه سازمان تریبت بدنی لحاظ کند و اعتبارات بیشتری را به ورزش برای تامین نیازهای جاری، عمرانی و هرآنچه نیاز است، اختصاص دهد.
وی در عین حال تصریح کرد: از اینکه مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کرد تا برای اختصاص بودجه، همه نیازهای ورزش درنظر گرفته شود، اقدام خوبی است که نشان دهنده انگیزه نمایندگان برای برطرف کردن مشکلات ورزش می باشد.
دکتر خدابخش افزود: اما با تصویب این قانون، تمامی دستگاههای اجرایی از هزینه کردن در ورزش منع شدند و این دستگاه ها حتی نمی توانند برای ورزش کارکنان خود بودجه تخصیص دهند و مجوزی برای تخصیص بودجه برای ورزش کارکنان ندارند.
وی با اذعان به این که منع دولت و دستگاههای دولتی از اختصاص بودجه به ورزش حرفه ای، منطقی نیست، درخصوص منع دولت و دستگاههای دولتی از پرداخت بودجه کشور به ورزش حرفه ای گفت: تصویب این قانون به صورت ناگهانی و شتاب زده به ورزش حرفه ای کشور آسیب می زند.
وی افزود: از اینکه براساس اصل 44 قانون اساسی دولت باید باشگاههای ورزشی تحت پوشش دستگاههای خود را به بخش خصوصی واگذار کند، جای هیچ بحثی نیست اما واگذاری باشگاههای تحت پوشش دستگاههای دولتی به بخش خصوصی باید به مرور زمان انجام شود و نمایندگان مجلس می توانستند با ارائه طرحی، دولت را موظف کنند تا در طی پنج سال باشگاههای خود را به بخش خصوصی واگذار کند و بودجه دولتی این باشگاهها درپایان برنامه پنجساله پنجم به صفر می رسید.
وی افزود: باید زمینه در آمدزایی باشگاههای ورزشی فراهم شود و سپس این باشگاهها از بدنه دولت خارج و به صورت مستقل اداره شوند.
خدابخش با اشاره به اینکه باشگاههای ورزشی کشور در طی برنامه پنجساله چهارم به خوبی مدیریت نشدند و با صرف هزینه های گزاف تنها یک رشته ای یا دو رشته ای اداره شدند، افزود: یکی از دلایلی که نمایندگان را ترغیب کرد تا دولت را از هزینه کردن در ورزش حرفه ای منع کنند، مدیریت اشتباه برخی از باشگاههای ورزشی بود.
مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان بااشاره به اینکه معاون پارلمانی سازمان تربیت بدنی به هنگام تصویب برنامه پنج ساله پنجم در سفر حج به سر می برد، اظهار داشت: اگر وی در مجلس شورای اسلامی حضور داشت، شاید لایحه برنامه پنج ساله پنجم به گونه ای دیگر تصویب می شد و نظرات سازمان تربیت بدنی و نمایندگان مجلس تامین می شد.
دکتر خدابخش همچنین درباره مخالفت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با واگذاری اماکن ورزشی سازمان تربیت بدنی به بخش خصوصی نیز گفت: من با نظر نمایندگان مجلس شورای موافق هستم.
وی اظهارداشت: واگذاری اماکن ورزشی سازمان تربیت بدنی که با هزاران زحمت توسط دولت برای استفاده مردم و ورزشکاران از این مکان ها ساخته شده بود، براساس اصل سوم قانون اساسی نباید به بخش خصوصی واگذار شود و دولت موظف است نیازهای بخش ورزش همگانی و قهرمانی را تامین کند.
مدیرکل تربیت بدنی استان اصفهان تاکید کرد: واگذاری اماکن ورزشی سازمان تربیت بدنی به بخش خصوصی در سالهای گذشته لطمات زیادی را به ورزش همگانی و قهرمانی وارد کرد و باعث شد تا بسیاری از مردم و ورزشکاران به دلیل گران شدن قیمت استفاده از این مکان ها، نتوانند به ورزش بپردازند.