
سایت شطرنج ساری منتشر کرد؛
متن شکایت دکتر سوادکوهی علیه آچمز
در حالی که اینجانب قهرمان پیشکسوتان کشور در قهرمانی پیشکسوتان آسیا در سریلانکا به امید کسب افتخار برای کشورم در پشت میز شطرنج به نبرد با حریفانم مشغول بوده وانتظار حمایت از سایت های اینترنتی کشورمان را داشتم، آقای رضا مهدی پور با انتشار مطالب انتقادی نابجاو بعضاً نادرست در آغاز مسابقه و ارائه بد و غرض آمیز در حین مسابقه و عدم اذعان به اشتباه خویش ومغلطه کاری و متهم کردن بناحق برگزارکنندگان خوب سریلانکائی، بشدت باعث تضعیف روحیه من شده و فقط خواست خدا بود که با وجود تمام ناراحتی های عصبی توانستم مدال طلا را برای ایران کسب کنم.
اکنون جهت آگاهی بیشتر سعی به توضیح مختصری مینمایم:
مطالب انتقادی نابجاو بعضاً نادرست در آغاز مسابقه آچمز می نویسد که: "دومین دوره رقابت های شطرنج پیشکسوتان آسیا,امسال در سریلانکا با استقبالی بسیار بد و ناامیدکننده روبرو شد...در این دوره از مسابقات تنها 6 شرکت کننده از 5 کشورحضور داشتند".آچمز با اینگونه توصیف ومطالب دیگری که در صفحات بعد ملاحظه خواهید کرد, در لابلای جملات توصیفی فقط در صدد تحقیر این مسابقه و نتیجتاً قهرمان این مسابقه که نتیجه 60 سال زحمت خود را دریافت کرده و یک مدال طلای آسیائی را نیز برای کشورش به ارمغان آورده , میباشد.اما چرا تعداد شرکت کننده در مسابقه پیشکسوتان آسیا کم است لکن مسابقات پیشکسوتان اروپا همه ساله بقول آقای مهدی پور با شرکت بیش از 100 نفر با شکوه خاصی برگزار می گردد,آچمز مطلبی نمی نویسد.اگر آقای مهدی پور بیشتر دقت می کردند در می یافتند که این یک واقعیت تاریخی و علاوه بر آن در رابطه با یک موقعیت جغرافیائی و اقتصادی است و برگزارکنندگان و شرکت کنندگان آسیائی هیچگونه دخالت و تقصیری در این امر ندارند که از آنها انتقاد می کنند و اگر منصفانه تر پیشکسوتان ما را با قاره آمریکا و آفریقا مقایسه می کردند برتری ما روشن می گردید. مطالب زیر می تواند بخصوص ذهن آقای مهدی پور را روشن کند:
موقعیت جغرافیائی: فواصل بین کشورها در اروپا بسیار کم بوده و مقاصد اکثراً با اتومبیل و قطار قابل دسترسی هستند در صورتیکه در قاره آسیا دسترسی به اماکن مختلف حتی با هواپیما براحتی مقدور نیست.
موقعیت اقتصادی: پیشکسوتان که اکثراً از بازنشستگان تشکیل شده اند در اروپا دارای وضعیت مالی بهتری بوده و نتیجتاً راحتتر می توانند در این مسابقات شرکت کنند.
واقعیت تاریخی: حدود 40 سال پیش که مسابقات رسمی شطرنج در آسیا فقط در تعداد کمی از کشور ها برگزار می گردید، در اروپا این نوع مسابقات سابقه 200 ساله داشت و جای تعجب نیست که تعداد پیشکسوتان امروز آسیا نیز به مان نسبت از تعداد پیشکسوتان اروپائی کمتر باشند و این وضعیت مسلماً چند سالی طول خواهد کشید تا نسلهای آینده چین و هند و وییتنام به بازار پیشکسوتان وارد شوند.
به این ترتیب هرگونه تحقیر ناشایسته بوده و فقط غرب زده ها اینگونه می اندیشند. ضمناً بهتر بود آقای مهدی پور نظرات خویش را در صفحه دیگری جداگانه درج می کردند و نه در لابلای گزارشی در مورد قهرمان ایران که بخاطر کسب افتخار به این مسابقه آمده است.و اما در مورد نتایج اینجانب در مسابقات قهرمانی پیشکسوتان جهان که در گزارش بسیار نامناسب ایشان به آن اشاره می فرمایند: اینجانب در 3 دوره از مسابقات قهرمانی پیشکسوتان جهان برای ایران شرکت کردم و با توجه به تعداد اساتید و اساتید بزرگ شرکت کننده نتایجم همواره رضایتبخش و متناسب با قدرت شطرنجیم بوده است. تعداد بازیهای منتشر شده اینجانب در سایت های برگزارکنندگان نمایانگر انجام این بازیها در میزهای بالا و در مقابل حریفان قوی می باشد. در دو بار اول، با ارائه بازیهای خوب در مقابل چند تن از اساتید توانستم تا روند نهم در مکان خوبی در جدول قرار گیرم لکن در هر دو بار در روندهای آخرین مغلوب حریفان قویتر از خود گشتم. در آخرین مسابقه ام در سال 2010 میلادی در ایتالیا متاسفانه شدیداً بیمار شدم و با کسب 5 امتیاز از 10 بازی انصراف دادم.حال این سوال پیش می آید که به چه علتی آقای مهدی پور برای نشان دادن عملکرد یک بازیکن ایرانی و آسیائی در قهرمانی پیشکسوتان جهان درست بدترین نتیجه وی را انتخاب می کند و علاوه بر آن چرا نتیجه 5 امتیاز از 10 بازی را به 5 امتیاز از 11 بازی که کمتر از 50% است تبدیل می کند.
ارائه بد و غرض آمیز در حین مسابقه
در حالی که گزارشات آقای مهدی پور در مورد بازیکنان مورد علاقه شان عالی و دیدنی است و موجب تشویق و دلگرمی بازیکنی که در ولایت غربت به مبارزه مشغول است می گردد در مورد اینجانب کم لطفی کرده و فقط انتقاد کردند: از من- ازمسابقه و طریقه انجام آن- و از تعدادشطرنجبازان پیشکسوت آسیا. حتی در مورد گرفتن عنوان استاد بین المللی و گرفتن یک نرم استاد بزرگی که خبر آن در سایت شطرنج آسیا نیز درج شده بود، کوچکترین خبر را ندادند. (در سال 89 در بیروت آقای هرندی که عنوان استاد بین المللی را از قبل داشتند نیز یک نرم استاد بزرگی دریافت کردند که آچمز آنرا اعلام نمود.بعد از انتقادات نا بجا و بعضاً نادرست در آغاز کار، آچمز گزارش مختصری در مورد سه روند اول و نتایج آن، آنهم در زیر نویس سایت می دهد. حتی نتایج بنده را قابل درج در صفحه اصلی سایت نمی داند.من در سال گذشته گزارش سایت آچمز را در مورد شرکت و موفقیت استاد هرندی در مسابقه قهرمانی پیشکسوتان آسیا در بیروت بدقت دنبال می کردم (لطفا به کپی ضمیمه رجوع فرمائید) و واقعا از گزارش آچمز که در صفحه اصلی هر روز با گزارش مفصل و قید کلیه نتایج و بازیها بدون کوچکترین انتقاد درج شده بود لذت بردم. اکنون در سریلانکا که بنده بازی می کردم، آچمز ناگهان 180 درجه جبهه عوض می کند. بعد از خاتمه 3 روند و گذشت 2 روز دیگر، آقای مهدی پور به تشخیص خود مسابقه را خاتمه یافته اعلام نموده و اینجانب را با 4 امتیاز از 5 بازی قهرمان پیشکسوتان آسیا اعلام داشت، ولی چون این نتایج اعلام شده اشتباه بود بعد از گذشت چند روز اسم و عکس و خبرها بناگهان از سایت برچیده می شود.عدم اذعان به اشتباه خویش و مغلطه کاری و متهم کردن بناحق برگزارکنندگان خوب سریلانکائی چندروز دیگر صفحه قهرمانی آسیا را با جمله مسخره "عجیب ولی باور کردنی" باز کرده و برگزار کنندگان سریلانکائی را به باد انتقاد گرفته که به چه علت بعد از 5 روند وخاتمه مسابقه!! 5 دور دیگر به مسابقه افزوده اند!!
آقای مهدی پور هیچگاه به خود زحمت ندادند به سایت اصلی برگزار کننده رجوع فرمایند تا اطلاع حاصل کنند که مسابقه از ابتدای شروع آن بصورت دوره ای رفت و برگشت تصویب شده بود و در روند پنجم فقط نتایج نیمه وقت اعلام شده و 5 دور برگشت نیز بلافاصله ادامه پیدا کرده بود. حال بجای آنکه معذرت خواسته و اشتباه خود را اعلام نموده و نتایج درست را ارائه کنند با جمله " 10 روند برای 6 نفر!!" با خط درشت و قرمز طریقه ارائه مسابقه را مسخره می کنند .هر داور درجه 3 می داند که بهترین طریقه اجرای یک مسابقه دوره ای است و حتی اگر امکان پذیر باشد بصورت دوره ای رفت و برگشت که هر حریفی یک بار سفید و یک بار سیاه در مقابل کلیه حرفای دیگرش بازی می کند، لکن تعداد زیاد شرکت کنندگان امکان اجرای اینگونه مسابقات را نادر می کند. هر موقع که فرصت دست دهد از این روش خوب و عادلانه استفاده می گردد از جمله حدود 30% از مسابقات معروف فرست ساتردی مجارستان به همین طریق انجام می گیرد. بر حسب تصادف این موقعیت در سریلانکا بوجود آمد: 9 روز زمان مسابقه و 6 شرکت کننده برای یک مسابقه بصورت دوره ای با رفت و برگشت ایده آل بود و اجرا هم گردید و در خاتمه برگزارکنندگان و کلیه بازیکنان از نتایج حاصله که نمایانگر واقعی قدرت بازیشان بود راضی بنظر می رسیدند و در این میان فقط آقای مهدی پور بنا بعللی ناراضی هستند!
اینجانب آشنائی چندانی با آقای مهدی پور نداشته و ایشان را در طول عمرم فقط 3 الی 4 بار و هر بار فقط چند دقیقه ملاقات کرده ام و بنا براین علت این همه کم لطفی برایم عجیب است. شاید ایشان بعلت قطع رابطه تبلیغاتی مجموعه ای که اینجانب مدیر عامل آن هستم با سایت آچمز در تاریخ آبان ماه 1388 (کپی آخرین پرداخت ضمیمه است) از من دلگیر شده و در صدد تلافی بر آمده اند. البته این گزارش خصمانه از قهرمانی پیشکسوتان آسیا تنها کم لطفی ایشان نیست. بلافاصله بعد از قطع روابط تبلیغاتی و مالی مجموعه ما با سایت آچمز ایشان هر گونه تبریک به اینجانب را که شطرنجبازان به آدرس آچمز ارسال داشته اند و درخواستهای درج تبریک اینجانب به آقای مهندس کامبوزیا و استاد هرندی را صد در صد رد کرده اند در صورتیکه تبریک هر نوجوان زیر 10 سال را با آب و تاب درج میکنند.
اینجانب برای هرگونه پاسخگوئی و توضیح بیشتر آمادگی دارم.ضمناً از سایت رسمی فدراسیون شطرنج ایران انتظار داشتم تا حداقل یک سطر درباره موفقیت من در سریلانکا درج می کرد و صحنه اعلام خبرهای رسمی را به سایتهائی چون آچمز واگذار نمی کرد.از سایت های خوب شمالی ساری چس, پروچس, شطرنجباز و آقایان مشمولی و مزروقی و رضائی و ولی زاده بخاطر پشتیبانی بی دریغ تشکر می کنم.
با تقدیم احترام:
مسعود امیرسوادکوهی
مرتبط: