پایان قهرمانی پیشکسوتان آسیا
قهرمان ایران، قهرمان آسیا شد
دومین دوره رقابت های شطرنج قهرمانی پیشکسوتان آسیا، امسال در سریلانکا با استقبالی بسیار بد و نا امید کننده روبرو شد به طوری که این مسابقه طی 5 دور به روش دوره ای برگزار گردید!!
در این دوره از مسابقات تنها 6 شرکت کننده [آن هم به غیر از ایران از کشورهای سریلانکا، مالدیو، مالزی و نپال] حضور داشتند که استاد فیده امیرمسعود سوادکوهی تنها نماینده کشورمان که با اختلاف فاحش بخت اول قهرمانی به شمار می رفت، در نهایت به عنوان نخست و جایزه 1500 دلاری مسابقات دست یافت.
نکته جالب اینکه قهرمان حال حاضر پیشکسوتان کشورمان در این مسابقات بدون باخت نبود. کسب عنوان نخست سوادکوهی (2176) در دور سوم این رقابت ها با قبول شکست در برابر "عبداله عبداله ابراهیم" شطرنج باز مالدیو با درجه بین المللی 1851 به خطر افتاد اما ملی پوش سابق ایران با پیروزی در هر دو بازی باقیمانده، نام خود را در صدر جدول رده بندی نهایی قرار داد. شطرنج بازان مالدیو و مالزی نیز دوم و سوم شدند.

خسرو هرندی نخستین قهرمان تاریخ شطرنج پیشکسوتان آسیا
خاطرنشان می شود در نخستین دوره این رقابت ها که سال گذشته در کشور لبنان برگزار شد، خسرو هرندی استاد بین المللی کشورمان، نخستین قهرمان شطرنج پیشکسوتان آسیا لقب گرفت. در آن دوره نیز تنها 12 شرکت کننده حضور داشتند.
این در حالی است که چندی پیش مسابقات شطرنج قهرمانی پیشکسوتان اروپا با حضور 101 شرکت کننده متشکل از 31 شطرنج باز عنوان دار و 100 درجه دار بین المللی از 20 کشور قاره سبز با شکوه خاصی در ایتالیا برگزار شد که "میهای سوبا" استاد بزرگ و قهرمان رومانیایی سابق پیشکسوتان جهان در آن مسابقات جام قهرمانی را از آن خود کرد.
گفتنی است، سوادکوهی که چهارمین عنوان قهرمانی اش در مسابقات پیشکسوتان ایران را دو هفته پیش در شهر تبریز به دست آورد، در مسابقات قهرمانی پیشکسوتان جهان که سال گذشته در شهر کوندینو ایتالیا برگزار شد در بین 224 شرکت کننده از 45 کشور دنیا با کسب 5 امتیاز از 11 بازی [با توجه به کسالت پیش آمده برای ایشان] در مکان صد و سی و دوم قرار گرفت.
سایت شطرنج سریلانکا
ا
لینک های مرتبط :
رده بندی نهایی مسابقات
مشاهده آئین نامه مسابقات
گزارش مختصر سایت کنفدراسیون آسیا
هرندی نخستین قهرمان پیشکسوتان آسیا
سوادکوهی قهرمان پیشکسوتان کشور
نقل از سایت آچمز