توضیحات تکمیلی در خصوص برگزاری رقابت های اسب زرین
رقابتهای اسب زرین در بخش های مختلف از چند روز پیش در کانال خبرگزاری رسمی فدراسیون شطرنج آغاز شده است. فدراسیون شطرنج توضیحاتی در خصوص این رقابتها بیان کرد که در متن اصلی خبر مشاهده می کنید.
طی روزهای اخيرچندین نقد بر نحوه برگزاری رقابت های اسب زرین بخصوص نحوه رای گیری بيان و منتشر شده است.
ضمن تشکر از این نقدهای دلسوزانه, نظر فدراسیون شطرنج را خدمت عزیزان بیان می کنیم:
"در دنیای امروز يكی از مهمترين رسالت شبكه های اجتماعی، رسانه ها و تبلیغات, افزايش قدرت نفوذ و راه یابی به قلوب مردم است. در این ميان هر فرد, گروه , اجتماع و دسته سیاسی و .... كه بهتر و هوشمندانه تر عمل کند راه رشد و موفقیت را با سرعت بیشتری طی خواهد کرد.
تاريخ و تجربه حاصل از آن به اثبات رسانده است كه امروزه نخبگانی که در قلوب مردم جای دارند می توانند بر اجتماع تاثیر بیشتری بگذارند.
خالی از لطف نيست تا با ذكر مثالی كوچك از زاويه ای ديگر به موضوع بنگريم. به تفاوت رشته های ورزشی توجه كنيد، فوتبال را ببینید و اين سوال را از خود بپرسيد كه چرا از ساير رشته ها موفق تر است؟ چرا فوتبال سهم بسیار عمده ای از بودجه ورزش جهان را به خود اختصاص داده است؟
پاسخ روشن است؛ زیرا تعداد افرادی که به این رشته توجه می کنند به مراتب بیش از رشته های دیگر است.
لذا ما نيز می بایست به عنوان عضوی كوچك از خانواده بزرگ شطرنج, توجه مردم کشورمان را به اين رشته بیشتر و بیشتر جلب کنیم و فراموشمان نشود كه اين توجه, بیش از هر چیز با حضور تاثیر گذار خود مردم در اين عرصه جلب خواهد شد.
قانونی نانوشته می گويد اگر به فردی نظر و رای مثبت ارائه كرد, خود به خود طرفدارش می شود. حتی لازم نیست او را بفهمد، الزامی وجود ندارد او را بشناسد ، فقط کافیست یکبار بگويد طرفدار اوست و آنگاه به واقع به آن فرد تعلق خاطر پیدا می کند ...
به هواداران دو تيم فوتبال پرسپولیس و استقلال بنگريد که چه غیورانه به تیم محبوبشان تعصب می ورزند، برایش وقت می گذارند, در پیروزی اش شادی می کنند و در شکستش غصه می خورند و به راستي این طرفداری از کجا ایجاد شده است؟
درست است، اين وابستگي دروني و عاطفي درست از همان روزهاي نخستين ريشه دوانده که روزی فرد گفته از این تیم خوشم می آید و بعد هم سالها بر آن موضع خود باقي مانده و اين علاقه اش مستحكمتر شده و حالا برای این طرفداری اش خرج ها می کند.
در كنار همه ی اين نقدهای دلسوزانه كه راه گشای ما در مسير نه چندان هموار پيش روست، اجازه دهیم فرد فرد جامعه شطرنج در هر بخش، به هر ترتیب و با هر نظر و سليقه ای كه دارد فردی را برگزیند و به او رای دهد مطمئن باشیم که این آغاز راه اوست.
ما در کشور عزیزمان ایران افراد بیشماری داریم که با شطرنج بازی کرده یا می کنند اما ارتباط آنها با جامعه شطرنج قطع شده است و به واسطه همین رای گیری ها افراد با دوستان شطرنجی قدیمی خود, مدارس یا مربیان با شاگردان پیشین خود ارتباط برقرار کرده و کم کم این حلقه های جدا شده به زنجیره اصلی متصل می گردند.
به علاوه نگران نباشيم که اگر کسی شطرنج باز نبود, چرا فقط برای دادن يك رای مسيرش به کانال خبرگزاری رسمی فدراسيون شطرنج افتاد احتمال زیادی وجود دارد که او با همین یک رای خود را عضو جامعه شطرنج بشمار آورد و خود برای شطرنج تبلیغ می کند و افراد جدیدی را نیز به خیل طرفداران اضافه می کند.
بعلاوه آنکه معتقدیم خانواده شطرنج به ويژه پيشكسوتان و قهرمانان اين رشته خود به خوبي درك درستی از اساس و پايه ايده “ اسب زرين” دارند . ايده اي كه در آغاز شكل گيری بر مبنای مشاركت هيات های استانی در معرفی گزينه های مورد نظر خود بنا شده است، هرچند ممکن است اين انتخابها دور از انتظار باشد بايد فضا را برای مشاركت عمومی نمايندگان استانی باز گذاشت. اين رای گيری تنها به دست كاربران اندك (در برابر كل جامعه شطرنج) كانال خبرگزاری رسمی فدراسيون شطرنج صورت ميگيرد و هدف از آن تمرين انتخاب كردن شايستگی هاست. هرچند آزمون و خطا و شاید اشتباهاتی نيز در اين آزمودن رخ می دهد, اما در پايان می توان از ماحصل اين چنين هم انديشی هايی به نفع جامعه شطرنج كشور بهره برد. بی شك شطرنج ايران هر ساله با افتخارات ريز و درشت خود در ميادین مختلف ورزشی نشان های افتخار فراوانی بر شانه پرافتخار خادمان دلسوز، توانمند و متعهد خود نشانده است.