قهرمان سابق شطرنج بانوان جهان: میزبانی ایرانی ها مطلوب است/دوست دارم فرصت کنم تهران را ببینم
آنتوانتا استفانوا استاد بزرگ بلغارستانی میزبانی ایران در مسابقات جایزه بزرگ شطرنج بانوان جهان را مطلوب می داند و معتقد است حتی شرایط برای بهبود شرایط میزبانی وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، رقابتهای جایزه بزرگ شطرنج بانوان جهان این بار به میزبانی کشورمان در حال برگزری است. مسابقاتی که علاوه بر نماینده شایسته کشورمان یازده شطرنجباز برتر جهان نیز در آن حضور دارند.
حضور این قهرمانان شطرنج جهان می تواند به انتقال عالی ترین سطح شطرنج جهان به ایران کمک کند. در این میان مصاحبه با قهرمانانی که این روزها مهمان کشور ما شده اند خالی از لطف نیست. نخستین مصاحبه با کسی نیست جز آنتوانتا استفانوا...
او قهرمان شطرنج جهان زنان در سالهای 2006-2004 و قهرمان زنان اروپا در سال 2002 است و از سال 1992 الی 2014 ، جمعا 12 بار تیم ملی بلغارستان را در المپیادهای جهانی شطرنج همراهی نموده است!
فتوحات او در عرصه بین الملل زیاد بوده و البته استاد بزرگ شادی پریدر یکبار در المپیاد سال 2004 موفق به شکست دادن این استاد بزرگ نیرومند شده است!
با استفانوا پس از دیدار دور دوم مقابل شوئه ژائو در روز (جمعه) به صحبت می نشینیم:
می دانم که خسته از مسابقه هستید. سعی می کنم مصاحبه کوتاهی باشد. بازی چه طور بود؟
جالب بود!
شما چند سال هست که شطرنج بازی می کنید؟ از کی شروع کردید؟
از 5 سالگی
چه طور شد؟
پدرم به من و خواهرم شطرنج را یاد داد.
چگونه یه نفر می تواند خوب شطرنج بازی کند؟
اول از همه باید عاشق آن باشد و این واقعا لازم است. مسلما تلاش بسیار، آموزش بسیار و در واقع آموزش با مربیان خوب. اگر خودتان بخواهید یاد بگیرید هم زمان زیادی می برد و هم ممکن است اشتباه کنید و بعدا متوجه آن بشوید.
آیا شما فکر می کنید خانمها و آقایان شطرنج را بطور متفاوت بازی می کنند؟
در واقع هر فردی متفاوت از فرد دیگر شطرنج بازی می کند چه مرد چه زن. ولی بصورت کلی مردان بسیار جدی تر آموزش می بینند چون خانمها معمولا شطرنج را بصورت حرفه خود نمی بینند. البته در سالیان اخیر تعداد خانمهای بیشتری به بازی کردن شطرنج روی آورده اند.
آیا فکر می کنید بین سن و خوب بازی کردن شطرنج نسبتی وجود دارد؟
مسلما.
یعنی برای جوانها بهتر است؟
بله چون آنها انرژی بیشتری دارند و می توانند ساعتهای بیشتری تمرکز خود را حفظ کنند. ممکن است شما دانش و تجربه بسیاری داشته باشید و یک حرکت را خراب کنید و بازی را از دست بدهید. البته برای هر فردی فرق می کند ولی در کل برای جوانها بهتر است.
به عنوان سوال آخر، برای اولین بار است که ایران چنین تورنمنتی را میزبانی نموده است. به نظر شما برگزاری آن چطور بوده است؟
مطلوب است ولی مسلما جا برای بهبود وجود دارد. برای بسیاری از بازیکنان و از جمله من این اولین بار است که به ایران سفر کرده ایم. امیدواریم که فرصتی داشته باشیم بتوانیم شهر را بینیم.
برای شما آرزوی موفقیت می کنیم و امیدواریم از سفرتان لذت ببرید.
((باتشکر از سرکار خانم دکتر ملودی خادم سامنی بخاطر انجام این مصاحبه که با ویرایش و تنظیم محمد ابراهیم زاده مسئول کمیته پژوهش و استعدادیابی فدراسیون تدوین شد.))