روز گذشته در موزه صلح تهران
مراسم روز جهانی ورزش در خدمت توسعه و صلح برگزار شد
مراسم روز جهانی ورزش در خدمت توسعه و صلح با همکاری فدراسیون شطرنج به مناسبت روز جهانی ورزش و صلح با حضور جمعی از قهرمانان جهان و آسیا و استاد بزرگان شطرنج ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، در این مراسم ضمن بازدید شرکت کنندگان از بخشهای مختلف این موزه، توضیحات مفصلی از سوی مسوولین موزه در خصوص پیامدهای جنگ در قرون اخیر و لطمات جبران ناپذیری که به مردم و محیط زیست به ویژه توسط سلاحهای کشتار جمعی و شیمیایی وارد شده است بیان گردید.
ایران و منطقه خاورمیانه از قربانیان سلاحهای کشتار جمعی هستند و بسیاری از شهروندان ایرانی در دوران دفاع مقدس دچار آسیبهای شیمیایی و غیره شده اند.
در این مراسم که با حضور برخی از قربانیان جنگ، جانبازان و ایثارگران برگزار شد، سیدامیر حسینی قائم مقام به همراه اساتید بزرگ محجوب و پریدر به عنوان نمایندگان فدراسیون شطرنج حضور داشتند.
در این مراسم دکتر محمدرضا سروش رییس موزه صلح، ضمن خیر مقدم به مهمانان گزارشی از تاریخچه موزه را بیان کرد.
سید امیر حسینی ضمن ارائه تاریخچه ای از صلح و ورزش گفت در بازیهای المپیک باستان متارکه جنگ و برگزاری مسابقات ورزشی یک نماد ارزشمند برای توسعه صلح از طریق ورزش بوده است. جنبش المپیک معاصر به رهبری "بارون پیر دو کوبرتن" یکی از اهداف مهم جنبش المپیک را ساختن دنیایی مملو از صلح و دوستی و آرامش ذکر کرده است.
قائم مقام فدراسیون شطرنج گفت المپیک توروس یا متارکه جنگ و توسعه ورزش به عنوان یک نماد مهم و از فعالیتهای ورزشی در جنبش المپیک مطرح است. روز 6 آوریل (17 فروردین) از سوی سازمان جهانی صلح و ورزش با همکاری سازمان ملل به نام روز جهانی ورزش در خدمت توسعه و صلح از طریق ورزش نامگذاری شده است.
در ادامه حسینی افزود این مراسم در بیش از یکصد کشور دنیا بطور همزمان برگزار می شود. خوشحالیم که با حضور قهرمانان و پیشکسوتان شطرنج کشور این مراسم در تهران برگزار می شود، امیدورایم منطقه خاورمیانه که امروز دچار جنگ و کشتار است، بزودی صلح و آرامش در آن حاکم شود.
در ادامه این مراسم دکتر مومنی راد استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران در خصوص روز جهانی ورزش در خدمت توسعه و صلح صحبت کرد و در خصوص نقش کنوانسیونهای بین المللی در توسعه صلح مطالب ارزشمندی ارائه فرمود.
در پایان این مراسم، حضار در مراسم وایت کارت شرکت کردند و یک مسابقه نمادین بین استاد بزرگ شادی پریدر با کاظم مقدس از جانبازان و قربانیان جنگ برگزار شد که این بازی با نتیجه مساوی (توافقی) خاتمه یافت.