بازیهای فکری:
شورت 3 - 1 قائم مقامی
بازیهای سریع:
شورت 3-1 قائم مقامی
بلیتس:
شورت 4.5 - 3.5 قائم مقامی
نتيجه کلي( 10.5-5.5) به نفع شورت
برنامه زمانی بازیها
سایت رسمی مسابقات
نایجل شورت: ایده جدیدی را تجربه میکنم
قائم مقامی: به آینده این طرح خوشبینم
رییس فدراسیون شطرنج گفت: امیدوارم رویارویی دو جانبه نایب قهرمان اسبق شطرنج جهان و احسان قائم مقامی در توسعه شطرنج ایران موثر باشد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، محمد جعفر کامبوزیا در نشست خبری دیدار نایب قهرمان اسبق شطرنج جهان با استاد بزرگ شطرنج ایران اظهار کرد: شطرنج در سالهای اخیر در کشور ایران رشد خوبی داشته و ما جزو کشورهایی هستیم که در آسیا و جهان موفق شدیم در ردههای سنی نوجوانان عناوین معتبری را کسب کنیم و قطعا برگزاری این مسابقهها ممکن است به لحاظ فنی تاثیری نداشته باشد اما به لحاظ توسعه و همگانی کردن شطرنج میان نوجوانان و جوانان تاثیرگذار خواهد بود. همچنین حضور بازیکنان بزرگ در ایران باعث میشود بازیکنان ما آمادگی کامل خود را حفظ کنند و این کار اثر مثبتی در توسعه شطرنج ایران خواهد داشت.
وی ادامه داد: "نایجل شورت" از قهرمانان به نام شطرنج جهان است و جزو معدود افرادی به شمار میآید که در روزنامههای معتبر به تحلیل بازیهای بزرگان میپردازد. همچنین در کنگرههای فدراسیون جهانی شطرنج نیز صاحب نظر است و این باعث افتخار ما است که در کشور ایران حضور دارد و با احسان قائم مقامی به رقابت میپردازد و امیدوارم این رویارویی دو جانبه در توسعه شطرنج ایران تاثیرگذار باشد.
در ادامه نشست نایجل شورت، نایب قهرمان اسبق شطرنج جهان بیان کرد: شطرنج به ذات خودش بازی بسیار پیچیدهای است و این مسابقه را فرصتی میبینم تا نحوه تفکر و پیچیدگیهای بازی شطرنج را بیان کنم. البته در اواخر دهه 70 و اوایل 80 میلادی یک برنامه تلویزیونی وجود داشت که یک مقدار همانند ایدههای این مسابقه بود و بازیکنان راجع به بازی و تفکراتی که داشتند صحبت میکردند. البته یک مقدار حالت مصنوعی در این برنامه وجود داشت چرا که بازیکنان احساس واقعی خود را بیان نمیکردند و اگر در بازی چیزی را از قلم انداخته بودند بر روی آن سرپوش میگذاشتند اما من این رویایی دو جانبه را به عنوان زمینهای برای تجربه کردن این ایده میبینم و در حقیقت ترجیح میدهم بازیکنان در دو اتاق جداگانه درباره نحوه فکرشان، بازی و حرکاتی که میخواهند انجام دهند آزادانه صحبت کنند و با کمال میل این ایده را تجربه میکنم.
احسان قائم مقامی، استاد بزرگ شطرنج ایران نیز درباره جذابیتهای این رویارویی تصریح کرد: رویارویی دو جانبه من و نایجل شورت جنبههای خیلی جالبی دارد. من 4 سال پیش یک رویارویی با آناتولی کارپوف داشتم اما با توجه به ابتکاری که در این مسابقه وجود دارد فکر میکنم جاذبههای زیادی برای اصحاب رسانه و علاقهمندان به شطرنج خواهد داشت چرا که بازیکنان با استفاده از زمان اضافی که برای آنها پیشبینی شده در مقابل دوربین اختصاصی مسابقه بدون استرس نظرشان را در مورد نحوه بازی و تفکری که داشتند بیان میکنند که این موضوع کمک میکند تا توضیحات بیشتری برای کسانی داشته باشیم که میخواهند رشته شطرنج را دنبال کنند.
وی افزود: همچنین من در برابر استاد خودم بازی میکنم که هدایت تیم ملی را در سالهای پیش بر عهده داشته و این موضوع باعث میشود جذابیت بازی بالاتر برود، از سوی دیگر ما یک رویارویی دو جانبه کاملی را در جهان ثبت میکنیم و من مطمئن هستم از این مسابقه نتایج خوبی نصیب شطرنج ایران خواهد شد.
در ادامه مهرداد پهلوان زاده برگزار کننده این مسابقه نیز درباره نحوه به وجود آمدن و شکل گرفتن ایده برگزاری این مسابقه اظهار کرد: همیشه این سوال برای من مطرح بوده که آیا شطرنج بدون طرفدار و تماشاچی است و میدیدم مهمترین جاذبههایی که برای بازیکنان وجود دارد، تضادی است که در تفکرشان وجود دارد و به این فکر افتادم که میشود این افکار را در حین بازی به تماشاچی نشان داد و این ایده شکل گرفت که شطرنج میتواند ساکن و ثابت نباشد و بازیکن درباره آنچه در ذهنش میگذرد و اینکه خودش را برنده میداند یا بازنده است و از عملکرد خودش راضی است یا نه صحبت کند. در واقع ما دوربینی در اختیارش میگذاریم که تفکراتش را بلند، بلند بگوید و فکر میکنم تضادهای زیبایی به وجود خواهد آمد و علاقهمندان بیشتری به این رشته جذب خواهند شد.
آبوندو سرداور مسابقه نیز درباره این مسابقه بیان کرد: قبل از هر چیز اشاره میکنم که این رویداد به قدری عجیب خواهد بود که تماشاگران زیادی را سرتاسر دنیا جذب میکند. در مورد نحوه اجرای مسابقه باید بگویم طبیعتا بازیکنی که در مورد افکارش صحبت میکند ما آن را از طریق اینترنت و یا از طریق گوشی برای تماشاچی پخش میکنیم. البته حریفش صحبتهای او را نمیشنود.
وی ادامه داد: ما این خبر را بر روی وب سایت فدراسیون جهانی گذاشتیم و پیشبینی من این است بیش از صدها هزار بازدیدکننده داشته باشد و امیدوارم وب سایت شما کشش این بارگذاری را داشته باشد.
در ادامه این نشست، احسان قائممقامی درباره آینده این طرح و اینکه آیا میتوان به این طرح امیدوار بود، گفت: به آینده این طرح خوشبین هستم، حداقل میتواند اثرات مثبتی بر روی جامعه جهانی شطرنج به جا بگذارد، حتی اگر در شکل اصلی مسابقات جهانی قرار نگیرد تاثیر زیادی در جذب افراد به رشته شطرنج خواهد داشت.
قائممقامی در پاسخ به این سوال که با توجه به این که از عملکرد خود در مسابقات جام فجر راضی نبودید آیا آمادگی کافی برای انجام این مسابقه را دارید؟ بیان کرد: مسابقات جام فجر برای من حکم برنامه آمادهسازی را داشت اما متاسفانه نتوانستم از عنوان قهرمانی خود دفاع کنم، هر چند که بازیکنان خوبی نیز در جدول مسابقات حضور دشتند. البته اگر من در مسابقه جام فجر شرکت نمیکردم وقفهای به وجود میآمد که لطمه جدیتری را به من وارد میکرد. البته در حال حاضر آمادگی خوبی دارم و فکر میکنم این مسابقه به بهترین نحو برگزار شود.
وی افزود: هر کاری که شکل میگیرد حاصل یک فعالیت عمومی و دستهجمعی است و در این میان باید از عوامل اجرایی فدراسیون و حامیان این رویداد تشکر کنم و امیدوارم اصحاب رسانه کمک کنند تا رشتهای غیر از فوتبال گامی در جهت توسعهی بیشتر بردارد و با توجه به اینکه در حال حاضر شطرنج در ایران مورد اقبال عموم قرار گرفته امیدوارم هر چه زودتر خودمان را به دایره شطرنج جهان نزدیک کنیم و جزو یکی از قطبهای شطرنج آسیا شویم.
نایجل شورت درباره آمدنش به ایران و بازی با احسان قائممقامی، گفت: من دو دلیل عمده برای انجام این کار داشتم؛ دلیل اول اینکه این ایده یک ابتکار جدید است و باید از ایدهها و ابتکارات جدید حمایت کرد. البته هر ایدهای موفق نمیشود اما احتمال موفقیت این ایده زیاد است و من میخواهم در به موفقیت رسیدن این ایده سهیم باشم و دلیل دوم اینکه به خاطر جایزه 13 هزار دلاری که برای آن تعیین کردهاند به ایران آمدهام.
در پایان این نشست رییس فدراسیون شطرنج در پاسخ به این سوال که آیا در اجلاس فدراسیون جهانی اجرای این ایده را در مسابقات رسمی پیشنهاد میدهد یا نه؟ گفت: معمولا ایدههای نو با اجرا و استمرار خود را اثبات میکنند. قطعا این ایده خوبی است اما باید در مسابقات متعدد دیگری به اجرا در آید و ما کمکم آن را در مسابقات قهرمانی جهان، مسابقات قارهای و آسیایی جا میاندازیم که این موضوع نیاز به زمان دارد و باید راجع به آن بیشتر فکر شود.