مصاحبه خبرنگار ایسنا با استاد فیده سوزنکار،عضو تیم ملی دانشجویان ایران

معرفی: امیر محمد سوزنکار هستم، استاد فدراسیون جهانی شطرنج، دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد رشت. متولد 1366 و از سن 12 سالگی شطرنج را آغاز کردم.
برنامه آینده خود: بعد از بازی در جشنواره سراسری کشور و راهیابی به فینال قهرمانی کشور، هم اکنون شرایط خود را برای کسب عنوان استادی بین المللی مهیا می بینم که مسابقه دانشجویان جهان را که در سوئیس در 14 شهریور برگزار می شود را فرصت خوبی برای کسب سومین و آخرین حد نصاب نورم استادی بین المللی خود می بینم. هم اکنون مشغول بازی در مسابقه جام رمضان هستم و تمرینات جدی خود را نیز برای حضور در دانشجویان جهان آغاز کرده ام. بعد از مسابقه در جام خیام مشهد و سپس در مسابقه ای که در تونس برگزار می شود حضور خواهم یافت.
چطور شد که برای سوئیس شما را انتخاب کردند؟
شطرنج بازان منتخب دانشگاه های سراسر کشور در 9 دور به روش سوئیس بازی کردند. سپس 12 نفر برتر در 11 دور به روش دوره ای (یعنی همه شرکت کنندگان در مقابل یکدیگر بازی کردند) تا افراد شایسته برای مسابقه دانشجویان جهان انتخاب گردند. حدود 25 میلیون تومان هزینه مسابقات انتخابی شده تا نفرات برتر برای این رقابت ها حاضر شوند چرا که نتیجه در مسابقات جهانی برای دانشگاه از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
شایعه ای را در خصوص اینکه فدراسیون ورزشهای دانشجویی و افراد کارشناس ، این مسابقه را به رسمیت نشناخته اند مطرح شده. می توانید در این خصوص توضیحاتی را ارائه کنید؟
ابتدا باید بپرسم این افراد چه کسانی هستند که می گویید کارشناس؟ آیا آنها صلاحیت کارشناسی در مورد شطرنج را دارند یا خیر؟ این افراد که به راحتی مسابقه انتخابی را زیر سئوال می برند برای ورزش کشور سمّی بزرگ به شما می روند و باید با آنها به طور جدی برخورد شود و مسئولان به آنها اجازه ندهند هر کاری که دلشان می خواهد را انجام دهند و با اعتبار ورزش کشور بازی کنند. این افرادی که می گویید دارای سِمَت خاصی نیستند و با انجام همین کارها و حرفها سعی در بزرگ کردن خودشان را دارند و این کارها را تنها راه برای اسم در کردن در جامعه ورزش می دانند. اما جواب سئوال شما، همان طور که می دانیم هر مسابقه ای دارای ناظر از سوی فدراسیون شطرنج می باشد. در این مسابقه نیز فدراسیون شطرنج ناظر خود را به مسابقات فرستاده بود ضمن تأیید جدول از طرف فدراسیون شطرنج ایران ریتینگ بین المللی در این مسابقات محاسبه شده ، یعنی فیده نیز جدول را تأیید کرده. اگر جدولی مشکل داشته باشد فدراسیون شطرنج آن را تأیید نمی کند مانند جام خزر سال 85 (در دوره قبلی ریاست هیأت شطرنج گیلان)
وضعیت شطرنج کشور را چگونه می دانید؟
شطرنج ایران در حال حاضر در حال پیشرفت سریع است و با تغییراتی که در فدراسیون ایجاد شده همه چیز آماده برای رشد و شکوفایی شطرنج ایران است. بازیکنان ایران در مسابقات متعدد مقام کسب می کنند و فدراسیون نیز از آنها حمایت می کند و اردوهای مناسبی را در صدد برگزاری می باشد. نتایج کسب شده در قهرمانی رده های سنی آسیا ، کسب 3 مدال طلا در مسابقات دانش آموزان جهان و مقام های متعدد اساتید ایرانی در مسابقات بین المللی و کسب عنوان استاد بزرگی همایون توفیقی، اینها همه نشان از پیشرفت شطرنج کشور می باشد. مسابقه المپیاد جهانی شطرنج که حدوداً یک ماه دیگر آغاز می گردد، مهمترین رویدادی است که پیش روی فدراسیون می باشد که با برگزاری اردو و اعزام بازیکنان به مسابقات خارجی به جهت آمادگی بیشتر نشان از کار خوب و مدیریت قوی در فدراسیون شطرنج ایران می باشند که امیدواریم این مسیر با حمایت سازمان تربیت بدنی و جذب اسپانسرهای بیشتر همچنان ادامه دار باقی بماند.
صحبت پایانی:
ضمن تشکر از شما جهت شفاف سازی مسائل، امیدوارم همواره حامی ورزشکاران باشید و موفقیت شطرنج بازان را در مسابقات مختلف را آرزومندم.
نقل از سایت مدرسه شطرنج پیشگام