روزنامه تایمز هند نوشت:
ایران در مسیر تبدیل به قدرت شطرنج
روزنامه تایمز هند از پرتیزاژترین نشریات هند که به زبان انگلیسی در این کشور منتشر می شود در مطلبی به قلم "هری هارا ناندانان" از مشهورترین خبرنگاران تخصصی در حوزه شطرنج مدعی شده است که ایران در راه تبدیل شدن به عنوان یک قدرت در شطرنج است.
در این مطلب که به دنبال موفقیت تاریخی و کم نظیر نوجوان شطرنج کشورمان در رقابتهای قهرمانی شطرنج نوجوانان آسیا در هیکادو در کشور سریلانکا نگاشته شده است می خوانیم:
ایران در طول تاریخ انقلایهای جالب توجهی را به خود دیده است اما جالبترین آنها در شطرنج اتفاق افتاده است.بچه های نابغه ایرانی در رقابت با همتایان هندی خود در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا که یکشنبه گذشته در سریلانکا به پایان رسید، توانستند صاحب پنج مدال طلا در رده های سنی مختلف شوند.
هند به عنوان قدرت اول شطرنج آسیا تنها توانست 7 مدال طلا کسب نماید که این تعداد نسبت به دوره گذشته که 10 مدال بود تقلیل یافته است.
مطمئناً ایران به عنوان مهد شطرنج جهان بر طبق اسناد تاریخی، بر تسلط هندیها بر شطرنج سایه افکنده است.
جالب است بدانید که شطرنج در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی به عنوان یک بازی منع شده بود و بسیاری آنرا زیر زمینی بازی می کردند. پس از 10 سال که از این ماجرا گذشت با فتوای تاریخی آیت الله خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی این بازی به عنوان یک ورزش آزاد اعلام و از سر گرفته شد.اما اواخر دهه 1990 و دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی بود که جان تازه ای بر کالبد تمامی رشته های ورزشی در ایران دمیده شد.
شطرنج طی 10 سال گذشته در ایران توسعه بسیار پیدا کرده است.فدراسیون شطرنج این کشور یکی از حرفه ای ترین مراکز آموزشی را در تهران داراست و شطرنجبازان نوجوان ایران سه عنوان قهرمانی را در مسابقات رده های سنی 10 و 12 سال جهانی کسب نموه اند. موفقیتهای شطرنج ایران در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در سریلانکا گواه این مطلب است.
منبع: تایمز هند (Times of india)
برگردان: غلامرضا خواجویی نژاد ( شطرنجیان)
نقل از سايت شطرنجيان
ایران قطب جدید شطرنج آسیـــا
وقتي هند خطر را بيخ گوش خود احساسمي کند
برگردان از علی قائم مقامی
روزنامه تایمز هند [The Times of India] پرتیراژترین و پرفروش ترین روزنامه انگلیسی زبان دنیا نوشت: هندوستان به ايران به عنوان قطب جديد شطرنج خوشامد گفت.
"هری هارا ناندانان" خبرنگار سرشناس هندی در این مطلب نوشته است: کشور ايران شاهد انقلاب هاي مهمي در تاريخ خود بودهاست اما بدون شک جالب ترين آن ها انقلاب اخير آن ها در شطرنج است.
نابغه هاي ايراني در مسابقات شطرنج قهرمانی نوجوانان آسيا (در سریلانکا) با همتاهاي هندي خود به رقابت پرداختند و در نهایب موفق به کسب پنج مدال طلا در بخش هاي مختلف (چهار طلاي انفرادي و يک طلاي تيمي تنها در بخش مسابقاتفکري) شدند.
هند ابرقدرت شطرنج نیز در این دوره تنها هفت مدال طلا را به دست آورد که فاصله زيادي با ده مدال طلاي دوره قبلي دارد. مطمئناً، ايران حاکميت هند در اين رشته ورزشي که سابقه تاريخي آن به ايران بازمي گردد راخدشه دار کرده است.
جالب است بدانيد که شطرنج پس ازانقلاب اسلامي ايران بمدت ده سال بازي نمي شد تا اين که به دنبال فتوايامام خميني (ره) رهبر فقيد جمهوري اسلامي ايران اين بازي احياگرديد.آن فتوا باعث شد تا شطرنج با تحول بي سابقه ايروبرو شده و به خصوص در ده سال اخير شاهد رونق قابل توجهي در ايرانباشیم.
فدراسيون آن ها يکي از حرفه اي ترين مراکزآموزشی را در تهران دارد و کودکان آن ها سه عنوان جهاني را در رده های زير 10 و 12 سال بدستآورده اند. خودنمايي ايران در قهرمانی نوجوانان آسيا گواه بر نمايش بزرگديگري از سوي اين کشور مي باشد.
ما براي بچه هاي ايرانيبه عنوان کشور ديگري که به صف اول بازيکنان شطرنج مي پيوندند، بسيار خوشحاليم.
نکته جالب در اين مطلب، اذعان نويسنده هندي به اين امر است که ایران مهد شطرنج دنیا می باشد.
همچنین استاد بزرگ "الکساندر کاستينوک" قهرمان سابق بانوان جهان ضمن درج این مقاله در وبلاگ شخصی اش درباره آن نوشت: تحليلی بسيار جالب که نظر ما را جلب کرد.
منبع: The Times of India
نقل از سايت اچمز