مهندس محمد جعفر کامبوزیا نایب رئیس فیده و رئیس فدراسیون شطرنج نحوه فعالیت و دلایل ثبت اطلاعات افراد فعال در جامعه شطرنج در سیستم جامع (بانک اطلاعات شطرنج) را تشریح کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون شطرنج، سیستم جامع فدراسیون شطرنج یک بانک اطلاعاتی است که اطلاعات کلیه فعالان جامعه شطرنج در آن به ثبت می رسد. مهندس محمد جعفر کامبوزیا نایب رئیس فیده و رئیس فدراسیون شطرنج به منظور پاسخ به سوالاتی درباره عملکرد این سیستم و شفاف سازی درباره برخی ابهامات، به تشریح نحوه فعالیت سیستم جامع فدراسیون و همچنین لزوم ثبت اطلاعات افراد مرتبط با شطرنج در این بانک اطلاعاتی پرداخت و گفت" اگر بخواهیم سیستم جامع فدراسیون را معرفی کنیم باید بگوئیم این سیستم یک بانک اطلاعاتی آن لاین است که اطلاعات تمامی افراد جامعه شطرنج در آن نگهداری میشود. این اطلاعات توسط خود افراد (اعضاء) وارد سیستم شده و صحت آن در مرحله اول توسط هیئتهای شطرنج تایید میشود."
وی همچنین ویژگی های این سیستم را بدین شرح توصیف کرد:" ویژگی های ممتاز سیستم جامع اطلاعات فدراسیون شطرنج،دقت،صحت، یکپارچگی اطلاعات،انعطافپذیری، گزارشات متنوع وآن لاین بودن است. آن لاین بودن سیستم مزیتی است که باعث میشود، اطلاعات لازم با دسترسی تعریف شده به صورت شفاف از هر نقطه جهان قابل حصول و دسترس باشد. همچنین ورود اطلاعات نیز از هر نقطه کشور میسر است."
رئیس فدراسیون شطرنج درباره هدف از اجرای این طرح و همچنین مزایای آن را ساماندهی وضعیت شطرنج کشور عنوان کرد و گفت:" ساماندهی وضعیت آماری جامعه شطرنج کشور، برنامهریزی موثر و کارآمد بر اساس آمار صحیح و دقیق، توانایی تحصیل و ارائه گزارشهای دقیق به ذینفعان در سریعترین زمان ممکن، داشتن سیستم جامع اطلاعاتی انعطافپذیر و کارآمد که شرط اول مدیریت مبنی بر برنامه و استراتژی است، تسهیل تدوین برنامههای راهبردی (استراتژیک) با توجه به آگاهی دقیق از وضعیت موجود، سازماندهی وضعیت ورزشکاران، داوران، مربیان، خبرنگاران و هواداران، تجمیع اطلاعات واقعی جامعه شطرنج و آگاهی از تعداد دقیق از مخاطبان و در نتیجه داشتن آمار دقیق در ابعاد مختلف، آگاهی از نحوه پراکندگی نیروی انسانی در پهنه کشور، امکان اطلاع رسانی سریع و کارآمد به اعضا با اتکاء به فنآوریهای ارتباطات، ارائه خدمات متمایز و ویژه به اعضاء بر اساس اطلاعات دقیقی که از ایشان در سیستم وجود دارد، راهاندازی سیستم عضویت و بهرهمندی اعضاء از خدمات فدراسیون و هیئتها، کسب درآمد برای فدراسیون و هیئتهای تابعه از طریق وصول حق عضویت اعضاء، امکان تدوین و اجرای برنامههای آموزشی مورد نیاز برای داوران و مربیان با تکیه بر آمار دقیق و ارتباط مستقیم با جامعه شطرنجاز جمله اهداف و مزایایی است که برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است."
نایب رئیس فیده درباره اینکه چه تعداد تا کنون در این سیستم ثبت اطلاعات کرده اند گفت:" در حال حاضر حدود 3 هزار بازیکن فعال در سراسر ایران اطلاعات خود را در این سیستم ثبت کرده اند. همچنین اطلاعات بیش از 400 داور و مربی نیز در این سیستم به ثبت رسیده است."
یکی از سوالاتی که در هنگام ثبت نام بسیاری از افراد با آن روبرو هستند نحوه هزینه شدن مبالغی است که از آنها برای ثبت اطلاعات دریافت می شود. مهندس کامبوزیا در این باره توضیح داد:" بر اساس قانون، اعتبار دولت یا همان کمک مالی وزارت ورزش به فدراسیون تنها برای تامین 50 درصد بودجه تقاضا شده برای اجرای تقویم سالیانه فدراسیون است و 50 درصد دیگر آن را می بایست از طرق مختلف کسب درآمد کنیم. به عنوان مثال سال 1390 فدراسیون چهار هزار ساعت خریداری کرد و در اختیار هیئت های شطرنج سراسر کشور قرار داد که بخش عمده هزینه خرید این ساعت ها از طریق کمک های مالی بود که فدراسیون جذب کرده بود. در واقع امکانات در اختیار هیئت ها قرار داده می شود و هر فردی که از آنها استفاده می کند می بایست حق عضویت پرداخت کند. این اقدام در راستای تامین نیاز هیئت ها صورت می گیرد. پرداخت حق عضویت در سیستم جامع نیز به همین دلیل در اهداف اجرای این طرح گنجانده شده است. از محل درآمد آن نیز 30 درصد به صورت نقدی در اختیار هیئت ها قرار می گیرد و مابقی نیز به صورت خرید "امکانات" در اختیار آنها قرار داده می شود. امکاناتی همچون صفحه، مهره، ساعت و دیگر لوازمی که در هیئت های استانی توزیع می شود."
با توجه به آمارهای موجود ثبت شده در سیستم جامع، افراد زیادی به عضویت این سیستم درآمده اند که می بایست به احترام حقوق آنها نیز دیگر افرادی که در شطرنج فعالیتی دارند و از امکانات آن استفاده می کنند، عضویت خود را در این سیستم اعلام کنند تا فدراسیون نیز بتواند خدمات خود را با کیفیت بهتری به آنها ارائه دهد. رئیس فدراسیون شطرنج در پایان درباره اینکه چه افرادی ملزم به ثبت نام در این بانک اطلاعاتی هستند گفت:" هر فردی که به نوعی در ارتباط با جامعه شطرنج است می بایست در سیستم جامع فدراسیون اطلاعات خود را ثبت کند. داوران، مربیان، شطرنجبازان و حتی افرادی که در مدارس شطرنج در حال آموزش هستند و نیز کلیه افرادی که در مسابقات و تورنمنت های مختلف که زیر نظر فدراسیون و هیئت های شطرنج برگزار می شود می بایست در این سیستم ثبت اطلاعات کنند تا بتوانیم ساماندهی بهتری برای جامعه شطرنج در آینده داشته باشیم."