آلرژی فصل بهار
تاریخ ثبت مقاله: 1390/01/01
آلرژی فصل بهار
|
اگر علایم بیماری هر سال در یک زمان مشخص بروز می کنند و پس از مدتی به سرماخوردگی عفونی منتهی می شوند، فرد مبتلا به آلرژی فصلی شده است که مراجعه و گزارش علایم به پزشک و انجام معاینات بالینی توسط پزشک برای تشخیص آلرژی های فصلی در این هنگام ضروری است.
فرا رسیدن فصل بهار به صورت طبیعی منجر به بروز آلرژی و حساسیتهای فصلی در بسیاری از افراد می شود.در این خصوص راههای مختلفی جهت پیشگیری وجود دارد.در بهار گرده افشانی درختان و گل ها باعث ایجاد حساسیت می شود که بیشتر به صورت آب ریزش بینی، اختلالات تنفسی به شکل خس خس، بثورات پوستی مثل کهیر، خارش و نهایتا اگزمای مخاطی به صورت تورم و التهاب بروز می کند.
مصرف پیاز و سیر موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود و مصرف آن از آلرژی های فصل بهار پیشگیری می کند.پیاز به علت داشتن ماده ای به نام کوئرستین مانند یک ضد آلرژی عمل می کند و خوردن مرتب آن به افرادی که به گرده گیاهان در فصل بهار حساسیت دارند، کمک فراوانی می کند. سیر نیز تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن است و به عنوان یک ماده غذایی ضدباکتری، ضد ویروس و سرطان موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می شود. این سبزی با افزایش لنفوسیت هایT و ماکروفاژها، عوامل و ابزارهای جنگی سیستم دفاعی را تقویت می کند.
در بین دیگر سبزی های دیگر هویج، اسفناج و سایر سبزی های رنگی حاوی بتاکاروتن، سیستم ایمنی بدن را تقویت و از بروز حساسیت های فصلی جلوگیری می کنند و به طور کلی افرادی که بیشتر گیاهخواری می کنند، سیستم ایمنی قوی تری دارند. در هر صورت باید با تغذیه مناسب از بروز آلرژی فصل بهار جلوگیری نمود.
از سوی دیگر،مطالعات جدید نشان می دهد؛ مصرف گوشت بیش از آنچه که سابقا تصور می شد، خطر ابتلا به واکنش آلرژیک (واکنش آلرژیک شدید) را به همراه دارد. محققان با مطالعه بر60 بیمار مبتلا به واکنش های آلرژیک شدید دریافتند، ترکیبی موجود در گوشت موسوم بهIgE واکنش آلرژیک منشاء اصلی بروز این واکنش ها می باشد. در25 نفر از60 بیمار مبتلا به این واکنش های آلرژیک پادتنی موسوم بهIgE مشاهده شد. محققان معتقدند؛ تعداد افرادی که در بدنشان پادتنIgE وجود دارد، بیش از آن تعدادی است که سابقا تصور می شد. این مسئله بدین معنا است که آلرژی داشتن به گوشت پدیده ای نادر نمی باشد. ترکیب موسوم بهgalactose-Alpha در بدن اکثر پستانداران وجود دارد ولی تنها بدن انسان در مواجه با این نوع قند، پادتن تولید می کند. سرپرست این تیم تحقیقاتی معتقد است که بدن در مواجهه با این ترکیب پادتنIgE را تولید می کند ولی با مصرف گوشت و سایر غذاهای محتوی قند، واکنشIgE بهgalactose-Alpha به تاخیر می افتد.
واکنش آلرژیک چهار تا شش ساعت پس از صرف وعده غذایی محتوی گوشت یا سایر مواد محتوی قند رخ می دهد. تصور عمومی بر این است که واکنش به غذا حداکثر تا2 ساعت پس از صرف غذا رخ
می دهد ولی در این نوع از آلرژی، واکنش ممکن است تا4 ساعت به تاخیر بیافتد. محققان نمونه خون60 بیمار را به منظور شناسایی پادتنIgE مورد بررسی قرار دادند، کلیه این افراد به واکنش آلرژیک ابتلا داشتند و توضیحی برای علت ابتلای این افراد وجود نداشته است. در نمونه خون25 بیمار پادتنIgE مشاهده شد و الگوی دیگری نیز برای توضیح ابتلای این افراد به واکنش آلرژیک یافت نشد.
خوشبختانه داروهای بسیار موثری برای درمان آلرژی های اصلی وجود دارد که علائم را کاملا برطرف می کند و انتخاب نوع و مقدار داروی مناسب تنها در تخصص پزشک است. آنتی هیستامین ها بهترین مثال برای دارودرمانی بر ضد آلرژی است. این نوع دارو میزان وسیعی از نشانه ها را متوقف می کند. آنتی هیستامین های قدیمی در کنار تخفیف علایم بیماری ایجاد خواب آلودگی هم می کردند ولی آنتی هیستامین های جدید ضمن ایمنی و تاثیر بیشتر، خواب آلودگی بسیار کمتری ایجاد می کنند. تجویز به موقع قطره های چشمی می تواند به پیشگیری و کنترل علایم آلرژیک کمک کند.
همچنین اگر فرد در محیطی است که احتمال نفوذ گرده ها در لابه لای موها و لباس ها وجود دارد، قبل از رفتن به رختخواب حمام و لباس های خود را عوض کند. همچنین باید از حیوانات کوچک اهلی دوری کرد. با وجود اینها شاید باز هم دوری کامل از مواد آلرژی زا غیرممکن باشد بنابراین پزشکان دارودرمانی را توصیه می کنند.از سوی دیگر،افراد مبتلا به آلرژی های بهاره از دود تنباکو، سیگار، گرد و غبار موجود در فضا که فرد را دچار حالت آلرژی می کند، دوری کنند.
|