پيشنهادي در مورد تغيير« قانون پيشنهاد مساوي »
در گذشته ، بسياري از استاد بزرگان ( از جمله خود من) بارها از امتياز تساوي هاي کوتاه ( چرا که قانون اجازه مي داد)براي استراحت بيشتر ويا بدلايل راهبردي استفاده کرده اند.تا زماني که قانون تغيير کرد. انتظار ندارم که بسياري از بازيکنان خود را مجبورسازند تا هر بازي را به پايان برسانند. بنابراين ،من اين پيشنهاد را رسماً به فيده ارائه کردم
پيشنهاد سوزان پولگاررئيس کميته شطرنج زنان فيده در مورد «پيشنهاد تساوي»
مدت زيادي است که در مورد تساوي هاي بيش از حد در مسابقات شطرنج و به ويژه تساوي هاي زودرسي که بدون کوچکترين درگيري به وجود مي آيند.بحث هاي زيادي صورت گرفته است.
تساوي هاي سريع و يا نبرد هاي ناقص در رقابت هاي حرفه اي براي تماشاچيان و حاميان مالي و رسانه ها بسيار نا اميدکننده است و البته با روح شطرنج نيز در تضاد مي باشند. در هيچ رقابت ورزشي ديده نمي شود که دو طرف مبارزه را بدليل خستگي و يا تمايل خويش، متوقف سازند . ضمن اين که اين نوع اعمال پيام اشتباهي را نيز به شطرنجبازان جوان انتقال مي دهد.
در جلسه مجمع عمومي ( 8 سپتامبر 2012) ، لئو باتستي ( از کرواسي) پيشنهاد داد که کلاً هرگونه تساوي از قوانين شطرنج حذف شود.
تعداد زيادي از نمايندگان و حضار درجلسه مجمع عمومي در ارتباط با پيشنهاد آقاي باتستي توضيحاتي ارائه دادند. اکثريت زيادي موافقت کردند که زمان آن است که تغييراتي در مورد تساوي ها اعمال شود. اما مسئله اصلي جزئيات اين کار است.
اولاً، مايلم بگويم مهم است که هيچ گونه تغييري در اصول بازي شطرنج اعمال نشود. براي مثال ، يک پيشنهاد اين بود که پات کردن حريف را نيز به عنوان يک پيروزي به حساب آوريم. به اعتقاد من اين کار خيلي زياده روي است . پيشنهاد ديگر حذف تساوي ها بوسيله سه بار تکرار حرکت است. فکر نمي کنم که اين امر نيز ايده جالبي باشد. هر دو آن ها بخش هاي طبيعي شطرنج مي باشند که قريب پانصد سال است آن ها را مي شناسيم.
بازي هاي کوتاه و طولاني سختي وجود دارد ( که گاهي اين بازي ها بسيار زيبا هستند) که بصورت قانوني به تساوي مي انجامند.
ايده تغييرسيستم امتيازدهي (1-0، 2/1) به 3 امتياز براي پيروزي و 1 امتياز براي مساوي نيز کافي به نظر نمي رسد چرا که بطور ناعادلانه تساوي با مبارزه سخت را مجازات مي کند
پيشنهاد من
من فکر مي کنم فيده بايد حذف گزينه پيشنهادهاي تساوي در کليه رويدادهاي رسمي فيده را در نظر بگيرد. محدود کردن گزينه پيشنهاد تساوي به يک تعداد حرکت مشخص غير طبيعي و غير منطقي به نظر مي رسد.
در رويدادهاي رسمي فيده ، يک بازيکن بايد تنها با تاييد داور قادر به پيشنهاد مساوي باشد. داوران بايد تنها در صورتي که يکي از موارد زيراتفاق افتد پيشنهاد مساوي را مورد تاييد قرارداده يا اجازه دهند:
الف) تکرارسه بار وضعيت بوجود آيد.
ب) بازي به يک آخر بازي رسيده باشد وقتي قانون 50يا 75 حرکت نافذ شود.
ج) بازي به يک آخر بازي رسيده باشد که نتيجه تساوي بسيار واضح باشد حتي در صورتي که يک بازيکن با درجه 1600 محتمل باشد با يک استاد بزرگ مساوي کند.
منقانون الزام آور فوق را براي مسابقات آزاد ويا شخصي پيشنهاد نمي کنم.اگرچه براي مسابقات غير رسمي فيده نيز آن را پيشنهاد مي کنم اما نبايدآنرا الزام آور ساخت. اين بستگي به هر برگزار کننده دارد که آيا مي خواهند ( يا نمي خواهند) اين پيشنهاد را بکار گيرند.
طبيعتاً ،بازي مساوي مي شود اگر پات اتفاق بيافتد. و يا قواي کافي (ماتريال) وجود نداشته باشد و...
http://www.chessdom.com/proposed-rule-change-regarding-draw-offers/
Read more at Susan Polgar website
با تشکر از استاد علی قائم مقامی
نقل از سايت شطرنجباز